Logo

Sprekers

Tijdens het Noordelijk Baliecongres 2014 kunt u luisteren naar de volgende sprekers:

Paul Aantjes – Ricoh

Paul AantjesPaul Aantjes is international marketing manager bij Ricoh. Verantwoordelijk voor alle waardeproposities binnen de zakelijke dienstverlening.
Na afgestudeerd te zijn aan de Universiteit van Maastricht heeft hij vele sales- en marketing management functies bekleed op internationaal terrein. Hij heeft zich de laatste jaren verdiept in de advocatuur en zeer vakkundig marktonderzoek gedaan binnen deze doelgroep.
Sinds 2013 is Paul kennisleider op het gebied van digitalisering binnen de rechtspraak. Hij houdt blogs bij om de doelgroep te bewegen en spreekt nog steeds zo’n 3 advocatenkantoren per week om de doelgroep optimaal van dienst te kunnen zijn. “Inspiratie is belangrijk om te bewegen” en dus staat Paul vaak op het podium om advocaten mee te nemen in zijn inspiratiereis naar de advocatuur 3.0.

De visie van Paul Aantjes: De wereld van virtuele rechtbanken, online documentenproductie, outsourcing van juridisch werk en web based simulatie staat voor de deur. Dit betekent dat de rol van de advocaat en het kantoor spoedig zal veranderen. Van dienstgericht naar servicegericht. In de toekomst zal de advocaat alle informatie om de case digitaal verzamelen en gemakkelijk kunnen inzetten bij de verdediging van de cases. Daarnaast is de advocaat van de toekomst marketing gericht. Proactiviteit en servicegerichtheid zijn de nieuwe differentiators. Meer proactief binnen de doelgroep want het nieuwe leren is cocreatie en niet meer denken vanuit het oude gedachtegoed. Binnen 3 jaar zal elke zitting digitaal zijn en dus is er ruimte voor digitaal pleiten en tabletmania. Meer interactie door video’s, twitterfeeds en videoconferencing is aan de orde van de dag. Dus begin vandaag de transitie van analoog naar digitaal.

Jan van Coeverden – Rechtspraak

vancoeverdenDrs. Jan van Coeverden is werkzaam bij het Landelijk Dienstencentrum van de Rechtspraak. Hij vervult de functie van afdelingsmanager Informatievoorziening. Deze afdeling houdt zich onder meer bezig met het opstellen van specificaties voor de informatiesystemen van de rechtspraak. Van Coeverden was tot eind 2010 directeur van Bistro, een onderdeel van de rechtspraak dat verantwoordelijk was voor alle webtoepassingen zoals Rechtspraak.nl, het Insolventieregister, en de Roljournalen. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het digitale dossier in strafzaken (Divos) en als adviseur werkzaam bij Hoge Raad en Raad van State ten behoeve van digitaliseringsprojecten. Openbaarheid en digitale toegankelijkheid van de rechtspraak, digitale ontsluiting van kennis en dossiers en stapsgewijze innovatie met behulp van IT hebben zijn bijzondere belangstelling.

Gebruikersvriendelijkheid (usability) van automatiseringstoepassingen is in zijn ogen de voorwaarde voor acceptatie en daarmee de sleutel tot het verbeteren van efficiency en kwaliteit.

Christ’l Dullaert – Le Tableau

The Future is not something we enter, it’s something we create

Dit motto is de leidraad voor alle activiteiten van Christ’l Dullaert. Vanuit haar visie op de toekomst van de advocatuur ging zij bijna 8 jaar geleden van start met Le Tableau (het eerste bureau dat exclusief advocaten detacheert) en vanuit diezelfde visie schreef zij (haar vijfde boek) ‘Yoga in je Toga’.

Dullaert was advocaat en bedrijfsjurist (bij de Haven van Amsterdam en Vodafone). Maar ze was ook 5 jaar zeer actief als directeur van het ADR Instituut, een gerenommeerd mediation instituut dat vele top mediators heeft afgeleverd, zoals bijvoorbeeld de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer. Na het ADR Instituut woonde zij 2.5 jaar in New York waar zij haar bestaande contacten met de Harvard Law School – opgebouwd tijdens de mediationperiode- intensiveerde en ook als trainer namens Harvard werkzaam was. In die periode werd zij tevens liaison officer bij de Verenigde Naties voor de non-profit organisatie Lawyers without Borders. Bij terugkeer naar Nederland startte zij Le Tableau. Een bureau dat advocaten en notarissen tijdelijk en vast plaatst. Inmiddels kan zij alle grote kantoren tot haar cliënten rekenen.
Dullaert maakt deel uit van een aantal jury’s, o.a. voor de Stand van de Advocatuur. Zij is voorts initiatiefnemer van de Patroon-van-het- Jaar verkiezing. Een prijs die de laatste jaren bij het Jonge Balie Congres wordt uitgereikt. Inmiddels schrijft zij al bijna 10 jaar columns voor Advocatie en daarnaast verschenen 4 boeken van haar, waarvan drie met co-auteur Monique van de Griendt. Deze 3 boeken zullen in 2013-2014 allemaal ge-update in een volgende druk verschijnen. Haar laatste boek ‘Yoga in je Toga ’is geheel gewijd aan de toekomst van de advocatuur.

Erik Mathlener – StoryManagement

Erik Mathlener

Digitalisering is een fantastische ontwikkeling. Wat een gemak! Hoe efficiënt! Zolang we maar niet vergeten dat het in onze wereld draait om mensen. En die zijn nooit digitaal. Mensen hebben allesbepalende gevoelens die hun handelen en uitspraken beïnvloeden. Als advocaat kun je dat positief inzetten om je klanten te winnen. En je zaak natuurlijk.
In een uur tijd word je meegenomen in de wereld van de verhalen. Ook jij kunt een storyteller zijn en de magische kracht van het verhaal benutten.

Erik Mathlener is een verhalenverteller. In zijn trainingen en coachingstrajecten leert hij managers en teams beter te communiceren door verhalen te vertellen.

Cassandra Seelemeijer

Cassandra SeelemeijerDe advocaat van de toekomst is juridisch sterk, ondernemer en strategisch adviseur voor klanten. Dit blijkt uit onderzoek naar de toekomst van de advocatuur dat Cassandra Seelemeijer in opdracht van OSR Juridische Opleidingen deed. Seelemeijer adviseert organisaties over strategische vraagstukken en helpt bij het ontwikkelen van ideeën voor nieuwe business en versterken van de organisatie bij verandering. Zij heeft onder andere gewerkt voor Kennedy Van der Laan Advocaten, NautaDutilh Advocaten, Programma Kwaliteit en Innovatie in de Rechtspraak, NEN, ING Groep en CapGemini. Seelemeijer houdt er van om energie en creativiteit naar boven te halen en zal tijdens het Congres deelnemers kennis laten maken met technieken die ze helpen hun toekomstige rol anders in te vullen.